Veijer grijpt net mis

De Dutch TT 2024 zit erop en we kijken uit naar 2025, 100 jaar TT. Maar eerst even een korte terugblik op afgelopen weekend, de 93-ste TT van Assen.

Wat had hij graag gewonnen, Collin Veijer (no 95). Maar het pakte anders uit. Ivan Ortolá greep in de laatste kilometer de kop en zegevierde met amper een bandikte (0.012 seconden) voorsprong op Veijer. Lang reed de Staphorster aan kop (zie een van de foto’s), maar in de laatste drie ronden zag je de bui hangen. Veijer had bij de voorlaatste doorkomst nog maar 0.8 seconden voorsprong en bij de laatste doorkomst had Ortolá daar al een halve seconde van goedgemaakt. In de laatste ronde kwam hij in de Strubben aan het wiel van Veijer en in de Ramshoek, de snelste bocht van het TT Circuit, stak de Spanjaard Veijer voorbij. De laatste deed nog een verwoede poging na het uitkomen van de Geert Timmerbocht langszij te komen, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats.

Op de foto’s staat Veijer op het podium.

Toch was Veijer tevreden en ook zijn grote schare, in oranje uitgedoste fans, bleken enthousiast na de finish. (zie een van de foto’s). Veijer bedankte hen door zijn handschoenen in het publiek te gooien.

In de Moto2 ging de zege naar Ai Ogura, de Japanner, die met een halve seconde voorsprong Fermin Aldeguer naar de tweede plaats verwees. Na een aantal weken gedwongen rust kwam Bo Bendsneyder weer eens in actie en onze landgenoot reed weer in de WK punten. Met de veertiende plaats was hij zeker tevreden. Op één van de foto’s strijdt Bendsneyder (no 64) met de Belg Baltus (no 7)

Zonta van den Goorbergh (no 84) bleek opnieuw geen goede match te hebben met de TT. Verleden jaar maakte Van den Goorbergh een forse crash mee en ook dit keer schoof de coureur onderuit. Dat was in de vijfde ronde.

Barry Baltus (no 7) van het team RW Racing GP eindigde op de zeventiende plaats in de kleuren zoals Barry Sheene in de jaren zeventig reed.

De strijd in de MotoGP werd beslist in het voordeel van Francesco Bagnaia. Voor de derde achtereenvolgende maal won hij de Koningsklasse bij de TT van Assen. Hij won overtuigend met meer dan drie seconden voorsprong op Jorge Martin.

Tot slot gaf TT-voorzitter Arjan Bos de mensen die al jaren ijveren voor een TT Museum, weer een sprankje hoop. Nadat drie weken geleden de provincie Drenthe had laten weten geen geld over te hebben voor zo’n museum, liet Bos na afloop van de TT weten te kijken wat de TT zelfs kan gaan doen om de historie via een museum te koesteren.

De foto’s zijn gemaakt door onze fotograaf Ben Haarhuis, waarvoor hartelijk dank.

En nu op naar 100 jaar TT!

Onze sponsoren:

Contact

Stichting Vrienden TT Circuit Assen

Dijkakker 15
7854 RM Aalden
E-mail: info@vriendentt.nl

> Meer contactgegevens

Social media
Partners
racesport giant nikologo
TT Circuit Assen Riders