Veijer start vanaf plek drie; Bagnaia wint sprintrace

Ondanks een enorme klapper in de kwalificatie wist Collin Veijer toch de voorste startrij te halen bij de Moto3. Lang stond hij in de kwalificatie als snelste genoteerd, maar in de laatste minuten kwam daar verandering in. Het was Ángel Piqueras (op de foto met no 36) die pole pakte, gevolgd door Taiyo Furusato.

Zelf kwam Veijer, die gelukkig ongeschonden uit de crash tevoorschijn kwam, niet meer in de baan.

In de Moto2 zien we zondag Fermin Aldeguer (no 54) vanaf pole starten en na hem draaiden Ai Ogura en Sergio Garcia de beste tijden. Zonta van den Goorbergh kwam tot de veertiende plaats en de tweede Nederlander in deze klasse, Bo Bendsneyder, start vanaf plek twintig. Hij wist niet door te dringen tot de tweede kwalificatie. De tweede rijder van RW Racing GP, Barry Baltus vertrekt van de 23e plaats.

De MotoGP kende zaterdagmiddag een sprintrace en die werd gewonnen door Francesco Bagnaia, die op bijgaande racefoto voorop rijdt. Hij zegevierde uiteindelijk ruim twee seconden voor Jorge Martin en iets meer dan vier voor op Maverick Vinales. Het drietal stond later naast elkaar na de huldiging.

De foto’s zijn geleverd door onze fotograaf Ben Haarhuis.

Zondag wordt de 93e TT verreden, met om 11.00 uur de start van de Moto3.

Onze sponsoren:

Contact

Stichting Vrienden TT Circuit Assen

Dijkakker 15
7854 RM Aalden
E-mail: info@vriendentt.nl

> Meer contactgegevens

Social media
Partners
racesport giant nikologo
TT Circuit Assen Riders