TT en Superbike tot en met 2031 in Assen

Mooi nieuws van het TT Circuit Assen. Het TT Circuit heeft het contract met Dorna verlengd tot en met 2031 voor zowel de MotoGP, als de WK Superbike. Daarmee blijft het TT Circuit Assen de twee grootste WK’s voor wegrace organiseren. De TT van Assen is het oudste evenement op een permanent circuit en de verlenging naar 2031 maakt het evenement nog unieker. Volgend jaar bestaat de TT van Assen honderd jaar.

De nieuwe overeenkomst is het resultaat van de lange en nauwe samenwerking tussen TT Circuit en MotoGP en versterkt de positie van het TT Circuit Assen als een van de belangrijkste motorsportaccommodaties ter wereld. Niet voor niets is de bijnaam van het circuit “Cathedral of Speed”.

TT-voorzitter Arjan Bos is ingenomen met de contractverlenging: “Wij zijn er ontzettend blij mee. Vooral nu de MotoGP zich sterk aan het ontwikkelen is. Het bevestigt de status van de TT van Assen als een van de hoogtepunten op de MotoGP-kalender. We zijn er trots op dat we samen met MotoGP kunnen blijven bouwen aan de toekomst van de motorsport.”

 

 

Naast de verlenging van het contract voor de MotoGP is ook overeenstemming bereikt dat het TT Circuit Assen tot en met 2031 de vaste locatie blijft voor de MOTUL FIM Superbike World Championship. Dit betekent dat motorsportliefhebbers kunnen blijven genieten van topactie op het historische TT Circuit, zowel op MotoGP, als op World Superbike-niveau.

Dit jaar is de viering van 75 jaar GP-wegrace en Assen maakt daar onderdeel vanuit. Sinds het begin van het wereldkampioenschap wegrace, in 1949, wordt de GP op het TT Circuit verreden en volgend jaar is het honderd jaar geleden dat de eerste TT in Nederland in Drenthe werd gehouden.

Het TT Circuit is van groot maatschappelijk belang voor de gemeente en stad Assen en de provincie Drenthe. Volle tribunes blijven hopelijk tot en met 2031 een vertrouwd beeld langs het TT Circuit.

 

Onze sponsoren:

Contact

Stichting Vrienden TT Circuit Assen

Dijkakker 15
7854 RM Aalden
E-mail: info@vriendentt.nl

> Meer contactgegevens

Social media
Partners
racesport giant nikologo
TT Circuit Assen Riders