TT Museum komt een beetje in zicht

De gemeente Assen heeft een stap gezet, waardoor de plannen voor een TT Museum iets vastere vormen kunnen krijgen. De gemeente is bereid maximaal één miljoen euro te investeren, wanneer andere partijen ook geld geven. Het gaat om een eenmalige subsidie. Overigens moet de gemeenteraad van Assen nog instemmen met het voorstel. Om een TT Museum te realiseren is naar schatting 2,7 miljoen euro nodig. Gehoopt wordt dat na Assen ook de provincie Drenthe een toezegging van een miljoen gaat doen. De overige gelden moeten worden opgebracht door sponsors, fondsen en anderen. Daarbij is ook TT Circuit Assen in beeld.

In januari is het bestaande plan ook al aan het provinciebestuur gepresenteerd en volgens bestuurslid Ruud Wiersema van de Stichting TT Museum, is het ontwerp heel goed ontvangen. Overigens zegt dat niet alles, want er is nog geen financiële toezegging gedaan en de politieke partijen in Provinciale Staten moeten instemmen met een subsidie. De Stichting TT Museum is al vele jaren bezig om een TT Museum van de grond te krijgen. In 2015 werden de eerste plannen ontwikkeld vanuit de Stichting Vrienden TT, door Jaap Timmer. “Mr. TT” kon die plannen niet afmaken, want in februari 2017 overleed Timmer plotseling.

In 2025 bestaat de TT 100 jaar en gehoopt wordt dat er dan al iets van een TT Museum te zien zal zijn.

 

De plannen voorzien in het vestigen van een museum in een pand in het hart van Assen, aan de Brinkstraat. Daarin heeft vroeger een bioscoop gezeten, Diana, en later werd dat een discotheek “Club Diana”. Het pand staat al jaren leeg en wanneer de plannen gestalte krijgen, zal het pand worden verbouwd en komen er drie expositielagen in. Op onderstaande afbeelding een impressie vanuit de plannen voor het museum. (Beeld: TT Museum)

Onze sponsoren:

Contact

Stichting Vrienden TT Circuit Assen

Dijkakker 15
7854 RM Aalden
E-mail: info@vriendentt.nl

> Meer contactgegevens

Social media
Partners
racesport giant nikologo
TT Circuit Assen Riders