Agnes Mulder opvolger Pieter Hofstra als voorzitter

De Stichting Vrienden TT Circuit Assen, die komende zaterdag 14 oktober haar vijftien jarig bestaan viert met een Vriendendag op het TT Circuit, krijgt een nieuwe voorzitter.

Na twaalf jaren preses van de stichting te zijn geweest, draagt Pieter Hofstra, voormalig lid van de Eerste en Tweede Kamer namens de VVD, het voorzitterschap over aan Agnes Mulder uit Assen.

 

Mulder Agnes Agnes Mulder

Agnes Mulder, tot mei 2023 lid van de Tweede Kamer voor het CDA, is geen onbekende voor de Stichting Vrienden TT Circuit Assen. In 2008 was Mulder, sinds juni directeur van ondernemersorganisatie VNO-NCW MKB Noord, nauw betrokken bij de oprichting van de stichting. Deze is destijds in het leven geroepen op advies van de Kamer van Koophandel, om te tonen dat het TT Circuit duizenden mensen kent die de internationale race-accommodatie een warm hart toedragen. In de afgelopen vijftien jaar is het aantal Vrienden gegroeid naar bijna 20.000.

 

Agnes Mulder is vereerd dat het bestuur haar heeft gevraagd om de voorzittershamer over te nemen. Ze is dankbaar om zich als vrijwilliger voor Assen en Drenthe in te kunnen zetten. Het TT Circuit heeft jaren geleden haar hart veroverd vanwege het lef dat de rijders laten zien in de wedstrijden.

Onder voorzitterschap van Pieter Hofstra heeft de stichting vooral de belangen van het TT Circuit kunnen verdedigen. “Er is in de afgelopen jaren af en toe ‘gedoe’ geweest rond het TT Circuit, maar we kunnen tevreden terugkijken dat we in samenwerking met regionale bestuurders en belangenorganisatie alle zaken in onderling overleg hebben kunnen bespreken”, aldus Pieter Hofstra. “Ik spreek de hoop uit dat Vrienden TT Circuit Assen zich met haar achterban van 20.000 Vrienden, in de toekomst niet nadrukkelijker hoeft te manifesteren en dat we ook later in goede harmonie met elkaar kunnen omgaan. Maar de stichting moet op haar qui-vive blijven.”

Hofstra Pieter Pieter Hofstra

Aan Agnes Mulder de taak de stichting verder te leiden in de toekomst. “Het circuit dient zich zo te ontwikkelen dat het TT Circuit de Kathedraal van de motorsport blijft. Dat is iets waar we met elkaar trots op mogen zijn”, aldus Agnes Mulder.

Komende zaterdag wordt om 10.00 uur tijdens de opening van de Vriendendag op het TT Circuit het voorzitterschap overgedragen, maar daarnaast zijn er veel meer activiteiten op het circuit. Tijdens de dag voor Vrienden van het Circuit, worden diverse racemotoren van nu en toen getoond. Het totale aantal te bewonderende racemotoren bedraagt ruim zeventig. Verder is er een “bike van de toekomst” die volledig elektrisch rijdt en wordt milieu-innovatie van racemotoren getoond.

Veder kunnen Vrienden met motor en auto onder begeleiding over het beroemde asfalt van Assen rijden, is er op de Junior Track een zijspan-opstap-dag voor adspirant zijspancoureurs.

Ook wordt lesgegeven in circuitfotografie en zijn er diverse exposanten met onder meer boeken over de racerij, TT-artikelen en aanverwante onderwerpen. Diverse oud-coureurs luisteren de Vriendendag op met hun aanwezigheid en een aantal schuift aan bij het zogenaamde “memorycafé” waar mooie verhalen over de TT en de racewereld worden verteld. De Vriendendag wordt mede mogelijk gemaakt door TT Circuit Assen en is gratis te bezoeken voor Vrienden. Niet Vrienden kunnen bij de ingang van het circuit alsnog gratis Vriend worden en de dag bezoeken. Deze begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

 

 

 

Mulder Agnes

Mulder Agnes

Hofstra Pieter

Hofstra Pieter

Onze sponsoren:

Contact

Stichting Vrienden TT Circuit Assen

Dijkakker 15
7854 RM Aalden
E-mail: info@vriendentt.nl

> Meer contactgegevens

Social media
Partners
racesport giant nikologo
TT Circuit Assen Riders