Vriendendag TT: 7500 Vrienden en nieuwe Ambassadeur

Betsy Tiben uit Nieuw Amsterdam is op de zesde jaarlijkse dag van de Vrienden TT Circuit Assen in het zonnetje gezet als 7500e Vriend, nadat vorig jaar Jan Jeuring als 5000e Vriend was verwelkomd. De Drentse schreef zich in september in. “Ik werd daarbij aangemoedigd door mijn man, die al vriend was. Ik ben Vriend geworden om eens een keertje achter de schermen te kunnen kijken en een leuke dag te hebben tijdens de Vriendendag”, liet Betsy weten. Met enige regelmaat is ze met man en kennissen op het TT Circuit te vinden. “Onze favorieten zijn natuurlijk de TT en de Superbikes, maar ook Truckstar is een evenement dat wij graag bezoeken.”

Dat Betsy Tiben werd verblijd met een Super Vip arrangement voor de TT van 2015, aangeboden door het circuit, was voor haar een geweldige verassing: “Daar gaan we zeker gebruik van maken. Het is heel bijzonder, want we waren altijd gewend om tijdens de TT langs de baan te lopen en de races vanuit verschillende bochten te bekijken. Maar dit is natuurlijk prachtig!”

Voorzitter Pieter Hofstra van de Stichting Vrienden TT Circuit toonde zich een tevreden man: “We zijn in een jaar tijd gestegen van 5000 naar 7500 vrienden en ons streven is om nu verder door te groeien naar 10.000 vrienden.”

Een ander bijzonder hoogtepunt tijdens de Vriendendag was de benoeming van een Junior Ambassadeur van de Stichting. Volgens bestuurslid Jaap Timmer wordt hiermee aangegeven dat ook de jeugd een belangrijke plaats heeft onder de vrienden van het Asser circuit. Hij maakte de aanstelling van Quentin Koers (15 jaar) bekend en overhandigde een oorkonde aan de jeugdige coureur uit de Drentse hoofdstad, die na een leerperiode in de Honda NSF 100 competitie volgend seizoen zal debuteren in de Moriwaki Cup categorie.