TT Circuit biedt Baggelhuizen bankje aan

TT Circuit Assen heeft vrijdagmiddag de bewoners van Assen West en in het bijzonder de wijk Baggelhuizen blij gemaakt. Circuit-directeur Peter Oosterbaan en wethouder van de gemeente Assen Mirjam Pauwels hebben op Valentijnsdag gezamenlijk een bijzondere bank overgedragen aan Reina Jansen van het Bewonersoverleg Assen West. De bank is bijzonder omdat deze de vorm heeft gekregen van de lay-out van het TT Circuit en rust op poten in de vorm van twee T’s.

 Het bankje met de vorm van het TT Circuit

Het bankje is geplaatst op de hoge geluidswal die de wijk Baggelhuizen moet beschermen tegen het geluid van vooral de A28. Bewonersoverleg Assen West heeft ruim een jaar geleden bij het TT Circuit geïnformeerd naar een mogelijkheid tot een bijdrage in de aankleding van de geluidswal. TT-directeur Peter Oosterbaan heeft positief op het verzoek gereageerd en liet houtkunstenaar Erik van der Leur een speciale bank maken. “De bevrijding van Nederland en de 90-ste TT hebben meer gemeen dan je zou denken”, aldus Oosterbaan. “De TT is ieder jaar verreden met uitzondering van de jaren 1940 tot en met 1945. Toen waren we onze vrijheid kwijt. Dit jaar vieren wij 75 jaar vrijheid en via dit bankje schenken wij eigenlijk een symbolische vrijheid om uit te kijken naar waar je maar wilt.”

 Op de bank vlnr Peter Oosterbaan, Reina Jansen en wethouder Mirjam Pauwels

Wie op de bank gaat zitten kijkt richting TT Circuit en eind juni hebben de “zitters” op de bank prachtig uitzicht over de verschillende TT campings langs de A28.

Wethouder Pauwels liet weten veel waardering te hebben voor het initiatief van de werkgroep Assen West. “Wij gaan uit van sterke wijken in een sterke stad en met dit initiatief toont de wijk een sterk initiatief. Wanneer je na de TT hier gaat zitten op dit bankje, heb je het mooiste plekje om de uittocht van de TT-bezoekers te zien”, aldus wethouder Mirjam Pauwels.

 Vanaf het bankje kijk je uit over de A28 en aan de overzijde de TT campings eind juni

Reina Jansen van Assen West liet weten “heel blij te zijn” met het plaatsen van het bankje en gaf haar complimenten mede aan het TT Circuit.