Opnieuw tijdelijk TT Museum in Assen

Er komt een tweede editie van een pop-up TT Museum in het pand van RTV Drenthe   aan de Beilerstraat in Assen. Net als in 2018 wordt het atrium van het RTV onderkomen weer omgetoverd tot een pop-up TT-museum. Dit jaar komt er extra aandacht voor Boet van Dulmen, de oud-coureur die in september vorig jaar in zijn woonplaats Ammerzoden bij een verkeersongeval op 73jarige leeftijd om het leven kwam. Daarnaast zullen in het tijdelijke TT Museum onder andere oude motoren, beeldmateriaal en historische attributen worden van 11 tot en met 25 juni tentoongesteld.

Een beeld uit 2018 (Foto: RTV Drenthe)

Het is oud-RTV Drenthe-medewerker Sjoerd Looijenga die zal zal bezighouden met het inrichten. Dat deed hij ook in 2018. Het is de bedoeling dat de expositie dagelijks gratis te bezoeken is. Het TT pop-up museum stond in 2018 vol met unieke objecten en werd door ruim 2700 mensen bezocht.

Sjoerd Looijenga, TT-fan van het eerste uur, en in zijn hoedanigheid als producer, regisseur en verslaggever vele jaren reportages tijdens en over de TT gemaakt, gaat binnenkort contacten leggen met mensen die motor- en TT-verzamelingen hebben. Looijenga kan alvast verklappen dat de familie van Boet van Dulmen heeft toegezegd om nooit eerder vertoont materiaal beschikbaar te stellen.

Sjoerd Looijenga: “De familie van Boet vindt het een eer dat er aandacht is voor de geweldige  racecarrière van één van de grote drie uit de Nederlandse wegracerij. Naast Wil Hartog en Jack Middelburg was ‘straatvechter’ Van Dulmen bij het grote publiek minstens zo populair. Ook brengen wij in het museum een eerbetoon aan Valentino Rossi en zijn bijzondere band met Assen en de TT. In het pop-up museum kun je ook de beruchte Nacht van Assen opnieuw beleven.”

De Stichting TT Museum beschikt inmiddels over een aardige collectie TT-spullen. Alleen met de komst van een eigen TT-museum wil het nog niet echt vlotten. In de tussentijd probeert de stichting door samenwerking met bijvoorbeeld de VVV in Assen en nu RTV Drenthe de plannen voor en het belang van een permanent TT-Museum onder de aandacht te brengen.

In ieder geval kunnen liefhebbers van 11 tot en met 25 juni terecht bij RTV Drenthe. Heb je nog tips of wil je items beschikbaar stellen? Stuur dan een mail naar ttmuseum@rtvdrenthe.nl.