Mijlpaal 10.000 Vrienden bereikt

Vrienden TT Circuit Assen heeft de 10.000ste Vriend kunnen noteren. Deze mijlpaal is mede bereikt via een actie via de nieuwsbrief van Vrienden TT Circuit Assen. Eerder dit jaar zetten vele Vrienden zich in een nieuwe Vriend te werven en vanuit deze actie kon de 10.000-ste Vriend worden ingeschreven. Daarnaast zijn leden van de Activiteiten Commissie, samen met het promoteam, voortdurend bezig op beurzen en evenementen nieuwe Vrienden te werven.
In de afgelopen twee jaren is het aantal mensen dat sympathie toont voor het circuit in Assen en dat laat blijken door “Vriend” te worden, verdubbeld. In oktober 2014 werd de 7500-ste Vriend in de bloemen gezet.
Tijdens de komende Vriendendag, zaterdag 15 oktober, zal de naam van 10.000ste Vriend bekend worden gemaakt. Die dag worden hem of haar attenties aangeboden, net als degene de nieuwe Vriend heeft aangemeld. De Vriendendag op zaterdag 15 oktober krijgt door die 10.000ste Vriend een bijzonder tintje.

De Stichting Vrienden TT Circuit Assen is in 2008 opgericht op initiatief van de Kamer van Koophandel. Destijds lag het TT Circuit vaak onder druk van mensen die evenementen op de baan als “overlast” zeggen te ervaren. De Kamer van Koophandel vond het toen tijd worden dat ook sympathisanten hun stem lieten horen en zich verenigden. Dit mede vanwege de grote economische waarde van het TT Circuit.
Op het circuit wordt een grote diversiteit aan activiteiten georganiseerd, die alles bij elkaar een enorme spin-off hebben. Sinds 2010 genereren alle activiteiten op het circuit jaarlijks naar schatting een omzet van maar liefst 122 miljoen euro. Het circuit biedt een directe en indirecte werkgelegenheid van bijna 2350 mensjaren. Daarmee levert het circuit een grote economische impuls voor de regio. Bovendien is de uitstraling van het circuit van grote waarde.

Op zaterdag 15 oktober komt een grote groep Vrienden op het TT Circuit bijeen voor de jaarlijkse Vriendendag. Deze dag staat in het teken van het onderwerp veiligheid. Een aantal programmaonderdelen heeft betrekking op het thema.
Bijzondere gast is Jan Huberts. Hij zal tijdens de Vriendendag zijn carrière belichten. Verder is er een veiling voor het goede doel, Riders for Health, en worden rondleidingen en demonstraties gegeven. Ook de directeur van het TT Circuit, Peter Oosterbaan, verzorgt een presentatie. De Vriendendag wordt gepresenteerd door tv-commentator Evert ten Napel.

In het weekend van 15 en 16 oktober staat ook de laatste motorrace van het seizoen op het programma van het TT Circuit, de Battle of the Nations. Dat weekend is er een paddock vol activiteiten, live muziek, dj’s, demonstraties, een kinderplein met gigantische speeltoestellen, merkenclubs, heel veel classics, contests en een apart caféracergedeelte.
Hoofdmoot vormen de races, waarin vijf soloklassen en de zijspanklasse aan de start komen.