Drie dagen genieten bij Classic GP Assen

Legendarische prototype Group C bolides, klassieke formuleauto’s, sportwagens en onvergetelijke Grand Prix motoren zijn komend weekend (van 16 tot en met 18 september) te bewonderen in de ‘Cathedral of Speed’ tijdens de Classic GP op het TT Circuit Assen. Voor fans die coureurs en monteurs uit die tijd willen spreken, die hun eigen trots op wielen willen tonen, of fans die gewoon de sfeer op willen snuiven van historische racers op een beroemd circuit is de Classic GP Assen hét evenement in de nazomer.

 

Legendarische Group C bolides met 2-voudig Le Manswinnaar Gijs van Lennep

2-voudig Le Mans winnaar Gijs van Lennep, hij won de 24 Uren van Le Mans in 1971 met Dr. Helmut Marko en met Jacky Ickx in 1976, zal getuige zijn van het debuut van de legendarische Group C-prototypes op Assen in de KW Group C Supercup. De Dutch Vintage Sports Car Club laat zien hoe het allemaal begon, met een startveld vol zeldzame vooroorlogse sportwagens van merken als Bugatti en Alfa Romeo. Maar ook categorieën die het racen voor een breder publiek mogelijk maakten komen aan bod, met ‘opgevoerde’ ‘youngtimers’ als de BMW M3, compacte auto’s als de Mini en Simca en Formule V-auto’s waarin diverse F1- en Indycarkampioenen hun eerste meters maakten.

Mazda 757 uit 1986 te zien op de Classic GP (Foto: LDP)

Onvergetelijke Grand Prix motoren met 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini

Assen is het enige circuit ter wereld waarop al sinds de start van het wereldkampioenschap ’s werelds beste motorracers in actie komen. Meer dan 170 Grand Prix machines keren terug naar het ‘Circuit van Drenthe’, onder aanvoering van de grootste aller tijden; 15-voudig wereldkampioen Giacomo Agostini op zijn MV Agusta. Op het meest succesvolle circuit voor Yamaha, het merk won meer dan 40 Grand Prix races in Assen, brengt de Yamaha Racing Heritage Club wereldkampioenen als Phil Read, Dieter Braun en Carlos Lavado aan de start. En Tim en Tom Coronel stappen speciaal voor deze gelegenheid op de Eysink waarmee hun grootvader Bertus van Hamersveld de TT van 1932 reed.

Tom Coronel op de Eysink van hun opa Bertus van Hamersveld, uit 1932. (Foto: LDP)

Kaarten verkrijgbaar vanaf €15,00

Classic GP biedt drie dagen vol races en demonstraties. Een uitgebreide statische show van klassieke auto’s en motoren maken de ervaring compleet. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar vanaf 15 Euro voor de vrijdag, 30 Euro voor de zaterdag of zondag en 49,50 Euro voor een weekendkaart. Het parkeren van klassieke auto’s en motoren op de TT-paddock kost respectievelijk 50 en 30 euro en volledig verzorgde VIP-arrangementen zijn verkrijgbaar vanaf 145 Euro. zie ook de site www.classicgp-assen.com