23e Noordelijke Motorbeurs TT-Hall Assen

Dé Noordelijke Motorbeurs, de op een na grootste motorbeurs van Nederland, is verhuisd vanuit Martiniplaza Groningen naar de TT-Hall in Assen. De beurs die vanuit Groningen komt, komt in Assen in de plaats van de motorbeurs die de afgelopen vier jaar in de TT-Hall werd gehouden, Motor Expo. Deze is gestopt. Dé Noordelijke Motorbeurs maakt zich op voor de 23e editie. Geheel volgens traditie is Dé Noordelijke Motorbeurs in het derde weekend in januari: van vrijdag 19 tot en met zondag 21 januari. Ruim 120 bedrijven, instanties en organisaties zijn aanwezig, ook Vrienden TT Circuit Assen.

Een weekend lang alles in het teken van de motor met een mooi breed aanbod. Bedrijven uit heel Nederland en een aantal uit Duitsland komen naar de beurs. De standhouders komen met nieuwe motoren, occasions, kleding, koffers, helmen, gereedschap, accessoires, merchandise, verhuur van motoren, gehoorbescherming, leeronderhoud, titanium race onderdelen, miniaturen, uitlaten, reizen, coating, te veel om op te noemen.

Naast het brede aanbod kan de bezoeker van de beurs ook genieten van Custom Worxs (een techniekplein met demo’s), een motortraining volgen, de eerste motorrijles op de beurs, vele aanbiedingen van standhouders, een bikerscafé en de motoren in de Custom Bike Show. Diverse organisaties als politie Noord Nederland, de MAG en motorclubs zijn ook in deze 23e editie van Dé Noordelijke Motorbeurs  van de partij.

 

Nieuwe modellen

Ook voor de nieuwe modellen kan men een tripje plannen naar de TT-Hall in Assen. Het is zeker dat er nieuwe modellen te zoen zijn van o.a. Harley-Davidson, Kawasaki en KTM. Kom naar de stands van HD-Point, Motorexperts en Kobo Motoren en bewonder daar de nieuwe modellen.

Het aanbod van motorfietsen op de beurs is weer toegenomen. Grote en kleine bedrijven waaronder

Motorhuis Bakker, Jager Motoren, Wim ter Braake, HMI Motoren, Joop Hoekstra, HPS

Motoren, Motorshop Fransen en Kromkamp Motoren zorgen voor een mooi en gevarieerd aanbod.

 

Custom Bike Show

Ook tis er op 19, 20 en 21 januari een custom bikeshow op Dé Noordelijke Motorbeurs.

Na de start van dit onderdeel in 2015 en een succesvolle groei in 2016 en 2017 wordt er nu een vervolg aan gegegeven. Sommige motorliefhebbers gaan in hun hobby ver en passen hun motor naar eigen wens aan. Wat is er leuker dan het resultaat te tonen aan het publiek? Deelnemers van de bikeshow krijgen een mooi sponsorpakket met producten van o.a. Motorcyclestorehouse en Powerplus Tools. De winnaar ontvangt voor maar liefst € 1000,- aan prijzen, naast de eer zeker de moeite waard jouw bike te laten zien.

Custom Worxs op Motorbeurs

Meer over motortechniek weten of zelf proberen? Motorcycle Academy organiseert op de beurs, samen met een aantal zeer bekende partners, “CUSTOM WORXS”. Hier kunnen alle bezoekers interessante workshops volgen en live zien hoe je een gave custombike bouwt. Het ombouwen wordt gedaan met onderdelen uit de catalogus van Motorcyclestorehouse in een compleet ingerichte werkplaats van Powerplustools, waar de bezoeker gereedschap en motorheftafels mag uitproberen. Met een “exploded engine” op de werkbank krijg je een goed beeld wat er in een motor zit en hoe dit beweegt. Hoe beoordeel je slijtage en meet je speling? Ze laten het zien. HK Suspension neemt haar testbank mee en laat zien wat onderhoud en revisie van vering/demping inhoud.

Vragen? Stel ze gerust aan de vakmensen! De custombike wordt door

Royalkustomworks voorzien van een hele mooie paint met pinstriping tijdens het weekend.

De beurs is op de volgende tijden geopend: Vrijdag 19 januari van 18.00 tot 22.00 uur; zaterdag 20 januari van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 21 januari ook van 10.00 tot 18.00 uur. Entree 12,- euro voor volwassenen, 65+ aan de kassa 6,- euro en kinderen tot en met 12 jaar gratis.