15000-ste Vriend kijkt TT “op pole”

Hij bekeek zondag de Motul Dutch TT vanaf “pole positie”, 

Marcel van der Maas uit Diemen. De man die eerder dit jaar als 15.000-ste Vriend van het TT Circuit Assen werd ingeschreven, zat eerste rang om de 89-ste Dutch TT te bekijken. Als speciale gast van de directie van TT Circuit Assen kreeg Marcel van der Maas toegang tot de TT Tower Lounge, op de vierde etage van de toren van het hoofdgebouw. Daar werd hij zondagochtend ontvangen door TT-directeur Peter Oosterbaan en Fred Lubbers, voorzitter van de activiteitencommissie van Vrienden TT.

  vlnr: Marcel vd Maas, Peter Oosterbaan en Ben Oud. Foto Kees Siroo

Vanuit de Tower Lounge kon Van der Maas, die zijn motorvriend Ben Oud uit Hilversum had meegenomen, alle races van bovenaf aanschouwen. Aansluitend op de MotoGP kregen hij en Ben Oud een rondleiding door het mediacentrum en over de paddock. VBeiden waren onder de indruk van de enorme onderkomens van coureurs en technische staf op de paddock en ook over de imposante hospitality voorzieningen die de vele raceteams op de paddock hadden opgebouwd. “Het was een geweldige dag. Wij hebben genoten. Dit hadden we nooit verwacht”, sprak Marcel van der Maas toen hij naar huis ging.

 

De Stichting Vrienden TT Circuit Assen zal zich de komende tijd richten op het werven van nog meer Vrienden.

In 2008 werd de stichting, op verzoek van de Kamer van Koophandel Drenthe, opgericht om het “andere” geluid over het TT Circuit te laten horen. Sindsdien heeft de organisatie, die onder andere opkomt voor een positief beeld over het circuit en het behoud van evenementen, een gestage groei doorgemaakt. De 15.000 Vrienden zijn verspreid over het gehele land, waarbij de Drentse hoofdstad Assen bijna 1700 Vrienden telt en de provincie Drenthe bijna 3200.